Thursday, July 19, 2012

Chec pufos


Chec pufos

Ingrediente:

4 oua
250g zahar
250g faina
250g unt
2 linguri cacao
1 plic zahar vanilat
1 plic paf de copt
coaja rasa de la 1 lamaie
un praf de sare


Mod de preparare:

Untul se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine o spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile de ou, se pune sarea, vanilia si coaja de lamaie si se amesteca bine, pana compozitia isi dubleaza volumul. Separat se bat albusurile spuma tare cu restul de zahar. Spuma de albus se adauga apoi peste compozitia de unt cu grija, amestecand usor de jos in sus.

Apoi compozitia se imparte in doua, jumatate se pune in vasul in care am batut albusurile si se amesteca cu jumatate din cantitatea de faina, mai putin cu 2 linguri,pe care le inlocuim cu cele 2 linguri de cacao.Cealalta compozitie se amesteca usor cu restul de faina. Se iau 2 forme de chec(de 1/2kg)se ung si tapeteaza cu faina sau tapetete cu hatrie pergament.

Se pune mai intai compozitia alba in forme, apoi se toarna cea cu cacao.Se baga formele la cuptorul incins la 180gC pentru 40-45 de minute .Se incerca cu paiul daca sunt coapte. Se scot, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

No comments:

Post a Comment