Wednesday, July 11, 2012

Chec aperitiv cu ciuperci

Chec aperitiv cu ciuperci

Ingrediente:

 4 cepe medii taiate cubulete
 500 g ciuperci proaspete
 5 oua
 5 linguri de faina
 5 linguri de smantana
 1 legatura mare de marar
 4 linguri de ulei sare si piper

 Mod de preparare:

Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o craticioara sau o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca


 Se ung doua tavi de chec (cele mici) cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Ciupercile se amesteca cu galbenusurile, smantana, mararul tocat (eventual puteti pune si patrunjel). Se adauga si albusurile si faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se omogenizeze, avand grija sa nu se lase. Se imparte compozitia in doua si se pune in tavi. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos.

Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu dea inapoi. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava.

No comments:

Post a Comment